El fracàs del despotisme il·lustrat va aconseguir una transformació real de la societat va portar finalment a les revolucions liberals.

sábado, 15 de octubre de 2011

La supressió de l'antic règim (1789-1792)


·L'obra de l’Assemblea Constituent (1789-1791)
L’Assemblea Constituent tenia com a objectius desmuntar l'antic regim a França i redactar una constitució. Es va aprovar el drecret d'abolició dels drets feudals, pel qual se suprimia el delme i la jurisdicció dels privilegiats i es permetia a tothom l'accés a qualsevol càrrec. Es va redactar la Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà, en la qual es reconeixien i es garantien les llibertats personals, la igualtat davant la llei i la propietat.
La constitució de 1791 va dissenyar un sistema amb les característiques següents:
   -Es reconeixien la sobirania nacional i els drets fonamentals dels ciutadans.
   -Divisió de poders.
   -L’Assemblea s'elegiria per sufragi censatari.
   -Descentralització de l'administració.




·L’Assemblea Legislativa i l'oposició de reformes.(1791-1792)
La constitució de 1791 suposava el triomf. Però va provocar la insatisfacció de les masses populars, que buscaven canvis més profunds en la societat i en la propietat.
Desprès d'aprovar la constitució es van convocar eleccions. A la nova Assemblea hi havia un predomini dels moderats.

·La guerra a l'exterior i el final de la monarquia.
Pressionants pels emigrants i esglaiants davant la possibilitat que la revolució s'estenguera als seus països, Àustrica i Prussià van provocar la declaració de guerra a França a l'abril de 1792.
La família reial també intentà fugir de França al juny de 1791.
Els aliats van amenaçar el poble per si de cas tocaven els reis. El 10 d'agost de 1792 la resposta popular a l'amenaça va ser assaltar el palau de les Tulleries. Aquest dret va suposar el final de la monarquia i l'establiment de la república.


No hay comentarios:

Publicar un comentario