El fracàs del despotisme il·lustrat va aconseguir una transformació real de la societat va portar finalment a les revolucions liberals.

domingo, 2 de octubre de 2011

L'ART EN L'ÈPOCA DE LES REVOLUCIONS.


·El manteniment del neoclasicisme
El neoclasicisme era l’estil artístic dominant quan va esclatar la revolució francesa. Es va mantindre durant esta i l’imperi napoleonic. Va abandonar els temes acadèmics,  costumistes i de cort per a convertir-se en testimoni de esvediments històrics del moment.
-         En arquitectura es va passar a erigir arcs de tiromf i columnes commemoratives.
-         Canova va pintar retrats de Napoleo i la seua família.
-         Jacques- Louis David va ser el pintor oficial de la Revolució Francesa.

·El romanticisme
Les guerres napoleóniques van propiciar un nou contacte amb la cultura oriental, que començà a influir  en la cultura europea. Els moviments revolucionaris renovaren en profunditat les idees i les formes de vida, que van originar el romanticisme.
Característiques:
-         Es va oposar al neoclassicisme. Aquest revalorava l’expressió del sentiments.
-         En busca de l’inspiració en l’edat imtjana. Es posà de moda la novel·la històrica  d’ambient medieval i es recuperaren les formes gòtiques en l’arquitectura (Neogótic).
-         Es va imposar  una nova visió del món i de l’esser humà. S’afirmava la supremacía de l’imaginació, la fantasia i la creativitat, i es reclamava la llibertat.
L’arquitectura es va inspirar en orient i en els estils medievals.
En la pintura, els cuadres poseeixen molt de moviment i sentiments externs i apassionats, i inclou temes orientals.

El romanticisme va afectar a totes les arts. En la literatura van destacar autors com lord Byron. En música, Beethoven va suposar la ruptura entre classicisme i romanticisme, i Brahams, Schubert i Chhopin van ser autors plenament romántics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario